Koe en meer

De Boerderij

“Koe en meer” is een melkveebedrijf met ca 110 melkkoeien en 90 stuks jongvee. Corné is de boer en Mieke de boerin. Echtgenoot Jan is na zijn werk op ons snijhortensiabedrijf ook vaak tussen de koeien aan het werk. We vinden het leuk om mensen te ontvangen en hen mee te nemen in de dagelijkse beslommeringen op een melkveebedrijf. We streven naar een duurzaam bedrijf d.w.z. wij proberen de koeien zo oud mogelijk te laten worden, we gaan verantwoord om met natuur en milieu.  Onze dames liggen op een matras, door een mestrobot wordt de mest de put in geschoven waardoor ze droge klauwen houden.  Ze hebben voldoende ruimte om rond te lopen en ze hebben de mogelijkheid zich zo vaak ze willen te laten masseren d.m.v. een koeborstel. En dat is genieten! De dames staan bij de eerste lentezon te trappelen om naar buiten te gaan, ze mogen van 1 mei (meestal al een paar weken eerder)  tot 1 nov minstens 6 uur per dag buiten zelf buiten grazen; smullen! Wekelijks worden er kalfjes geboren.

U kunt bij ons terecht voor een vergadering, of excursie.

 

Ligging

Het bedrijf “koe en meer” ligt in Neerkant, een dorp dat behoort tot de gemeente Deurne, slechts een paar km. van de provinciegrens met Limburg, aan de A67 tussen Eindhoven en Venlo afslag 37. Het bedrijf ligt op een zandrug tussen 2 veenmoerassen. De Groote Peel en de Deurnese en Mariapeel. Binnen een half uur bent u vanuit Eindhoven, Venlo, Roermond, Helmond, of Weert tussen de koeien te vinden.

 

 

Excursie:

De groep wordt ontvangen door boerin Mieke.  Na een inleiding doen we onze overall en laarzen aan en gaan we de stallen in om te voelen, zien, ruiken en proeven en in ca 1,5 uur nemen wij je mee in de ontwikkeling van kalf tot koe. Er is ruimte voor interactie. Vervolgens wordt de groep  in groepjes gedeeld met voor iedere groep een begeleider ( ouder of leerkracht). De kinderen werken in een groepje aan opdrachten, Deze opdrachten zijn toegesneden op de leeftijd van de kinderen in overleg met de leerkracht kunnen de leerdoelen hierin meegenomen worden. Aan het einde van de excursie sluiten we af met en een kleine traktatie en kunnen de kinderen hun laatste vragen stellen.  Een leerzame ochtend/middag is gegarandeerd!

 

Koe en Meer

Mieke Sijben

Rechte Heitraksedijk 2

5758 PC Neerkant

 

Soort bedrijf; melkvee

Beschikbaarheid; maandag tm vrijdag

Voor wie; sbo, bo, vso, vo en beroepsonderwijs