Vacature voorzitter Klasseboeren

De vereniging Klasseboeren is een vereniging van agrarische ondernemers, die zich gespecialiseerd hebben in het aanbieden van educatie op hun bedrijf. Dit kan gaan om educatie aan basisscholen, middelbare scholen, MBO, HBO of universiteit. Iedere ondernemer maakt hierin zijn eigen keuzes.

De vereniging Klasseboeren kent een bestuur bestaande uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een drietal bestuursleden. Ieder bestuurslid heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Het bestuur van Klasseboeren heeft tot doel het scheppen van de randvoorwaarden om boerderijeducatie als neventak mogelijk te maken.

Dit doen we door te bouwen aan een netwerk met scholen, financiers, aanbieders van educatie, belangenorganisaties e.d. In februari 2017 is onze voorzitter teruggetreden. De vereniging is dan ook op zoek naar een nieuwe voorzitter. Deze kan onafhankelijk zijn, maar het mag ook een ondernemer die zelf ook boerderijeducatie aanbiedt op zijn/haar bedrijf.

Wij zoeken dus een voorzitter m/v die:

·         Een passie heeft voor onderwijs in combinatie met de herkomst van ons voedsel;

·         Netwerken kan bouwen en onderhouden;

·         leiding kan geven aan onze vereniging;

·         mensen kan interesseren en enthousiasmeren;

·         de grote lijnen uitzet en bewaakt;

·         voldoende tijd heeft om Klasseboeren te vertegenwoordigen en te promoten.

Heeft u interesse  voor deze functie of heeft u nog vragen naar aanleiding van deze advertentie dan kunt u contact opnemen met Hermien van der Aa. U kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-23498546 of via de mail descheerskamp@gmail.com