9 april – Nationale Buitenlesdag 2024

Nationale Buitenlesdag 2024

IVN Natuureducatie organiseert sinds 2016 de campagne Buitenlesdag om aandacht te vragen voor het gebruik van het schoolplein om les te geven. Het (groene) schoolplein en de buurt vormen een fantastisch buitenlokaal voor natuurlessen maar ook om vakken als taal, rekenen, geschiedenis en techniek contextrijk en geïntegreerd aan te bieden, met meer ruimte voor beweging. Dat is niet alleen heel leuk, het is ook gezond en goed voor de ontwikkeling van de leerlingen.

Buitenles krijgen bevordert de intrinsieke motivatie van leerlingen. Ook frisse lucht ondersteunt de aandacht en prestaties van kinderen, wat doorwerkt zodra ze weer naar binnen gaan. Als lessen worden gegeven in een groene omgeving, op een natuurrijk schoolplein bijvoorbeeld, levert dit nog eens extra voordelen op voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Boerderij Educatie Nederland ondersteunt alle educatieboeren in Nederland om die dag een gratis Boerderijles weg te kunnen geven. Neem contact op met de coördinator van jullie regio en kijk wat de mogelijkheden zijn.

U kunt in het kader van de Nationale Buitenlesdag een gratis bezoek met uw klas regelen door contact op te nemen met de coördinator van Klasseboeren in de buurt.

Met de betreffende boer kunt u vooraf ook speciale leervragen bespreken zodat hij in zijn boerderijles hier aandacht aan kan besteden.

Let op: Het betreft één gratis bezoek per bedrijf dus ben er op tijd bij!