Subsidie “Lekker naar Buiten” weer open vanaf 1 september 2022

Subsidie Jong Leren Eten

Lekker naar buiten blijft een groot succes en daarom ook weer de mogelijkheden voor het nieuwe schooljaar.

Subsidie weer beschikbaar
Voor het schooljaar 2022-2023 is de subsidie aan te vragen vanaf september. Wees er dus snel bij.

De ‘Lekker naar buiten’ subsidieregeling van Jong Leren Eten voor scholen weer open. Alle scholen in het primair, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs kunnen een aanvraag voor de subsidie indienen. Met de subsidie kun je als school gaan moestuinieren, koken of een excursie organiseren op het gebied van voeding. Per schoollocatie is een maximum bedrag van €2.000 beschikbaar.

Met deze subsidie willen we kinderen en jongeren leren om gezonde en duurzame keuzes te maken rond voeding”, zegt de programmacoördinator van Jong Leren Eten. “Belangrijk is dat scholen erop uit gaan en ervaringsgericht leren. Denk hierbij aan les op een boerderij, de aanleg van een eigen moestuin of een kookworkshop. De subsidie kun je dan inzetten voor het inhuren van een gastdocent, materiaal voor een moestuin, ingrediënten voor een kookles of voor entreegeld bij een bezoek aan een kas of molenaar.

Gezonde School
De uitvoering van de subsidieregeling vindt plaats in samenwerking met het programma Gezonde School. Scholen kunnen de subsidie ook gebruiken als opstapje om structureel en planmatig te gaan werken aan een gezonde leefstijl via de Gezonde School-aanpak.

Meer informatie 
Registreren van de belangstelling kan via: https://mijngezondeschool.nl/. In oktober wordt bekend gemaakt welke scholen de subsidie ontvangen. 

Een Klasseboer bezoeken
Aanmelden voor een bezoek op de boerderij kan via ons inschrijfformulier.