De Blije Big (Eindhoven)

Welkom op Biologische Boerderij de Blije Big,
Wij zijn Ella en Nol van Rijssel en hebben onze boerderij aan de rand van Eindhoven vlak bij het natuurgebied de Dommelbeemd. H et is een gemengd bedrijf met rundvee , varkens , tuinbouw en natuurbeheer. Naast ons bedrijf hebben we ook nog een recreatief nachtverblijf en een boerderijwinkel en verkopen we het vlees van onze dieren op de duurzame markt in Eindhoven (zaterdag, , 10.00 tot 16.00 uur Wilhelminaplein).
Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen de kans krijgen om, te zien, te voelen, te leren en te beleven waar hun voedsel vandaan komt, doen wij mee met klasseboeren. Zowel kinderen van de basisschool als van het voortgezet onderwijs zijn van harte welkom en uiteraard passen we het programma en de inhoud daarop aan.
wij ontvangen de klas met limonade of thee en wat lekkers , op het erf of in de recreatieruimte. Ik vertel dan over de dieren en de boerderij en waarom wij gekozen hebben voor een biologisch bedrijf. Meestal vertellen de kinderen dan al wat ze weten en geleerd hebben en is volop ruimte voor vragen. Na zo’n half uurtje gaan we naar de dieren, meestal eerst de kalfjes, dan de pinken en via de stieren naar de varkens. Het is soms even zoeken waar ze zijn, omdat onze dieren zomer en winter zelf mogen kiezen of ze binnen of buiten willen zijn. Als ze het rustig doen en om de beurt, mogen ze de dieren ook aanraken en wie wil bij de varkens in het hok. Om het bezoek af te sluiten gaan we meestal nog even terug naar de recreatie ruimte om indrukken en belevingen te delen, de laatste vragen te beantwoorden en een stukje worst van eigen bedrijf te proeven . Over het algemeen gaat dan iedereen met een goed gevoel weer naar school en wordt er nog lang over nagepraat .
Omdat wij met de winkel, de markt, de kampeerboerderij én de dieren best wel wat moeten plannen, ontvangen we de klassen bij voorkeur op woensdag- of vrijdag ochtenden, maar in overleg zijn andere dagen uiteraard ook bespreekbaar.

Tot ziens op onze boerderij !
De Blije Big bv
Bokt 12 B,
5633 BG, Eindhoven