Groentekwekerij De Reijse Heerlijckheid (Gemert)

Wie zijn wij?

Wij zijn Frank van der Burgt en Anneleen Raaijmakers en wonen samen met onze kinderen in Gemert waar wij ons bedrijf De Reijse Heerlijckheid runnen. Op ons bedrijf telen we groenten in de vollegrond en hebben daarnaast een boerderijwinkel.

Vanaf mei t/m oktober is bij ons op het bedrijf altijd wel iets te zien over hoe wij te werk gaan en ontvangen wij graag groepen. In principe kun je bij ons in deze tijd altijd zien hoe het proces van grond tot mond in zijn werk gaat. Iedereen die komt wordt ontvangen op het erf en rondgeleid op het bedrijf, zowel op het land als bij de werkzaamheden die in de schuur plaatsvinden.

Wat kun je bij ons zoal zien en leren?

  • Hoe worden groenten gezaaid of geplant?
  • Hoe verzorg je de grond?
  • Hoe verzorg je de gewassen?
  • Hoe ziet een groente eruit wanneer deze op het land staat?
  • Hoe maak je groenten klaar voor de verkoop?
  • Hoe voelt, ruikt of smaakt iets?

Alles staat in het teken van het belevend leren. Wanneer ze bijvoorbeeld aan het uitrekenen zijn hoeveel plantjes er in een rij kunnen staan hebben ze niet eens in de gaten dat ze met een rekenles bezig zijn. En zonder samenwerken of samen denken is het bezoek aan onze boerderij niet compleet. Wij leren jullie graag alles over ons bedrijf en de teelt van groenten in het bijzonder. Alle lessen passen bij een leerdoel of thema en sluiten aan bij de grote en leeftijd van de groep.

Bezoeken zijn mogelijk van maandag t/m vrijdag, altijd in overleg.

Bezoek ook eens onze facebookpagina; De Reijse Heerlijckheid

Graag tot ziens bij De Reijse Heerlijckheid