Kinderatelier Buiten de Lijntjes

Even voorstellen

Hallo! Wij zijn Teun en Laura en wonen samen met onze kinderen, Lana,Tijn en Diede op een kleine boerderij op de rand van Geffen en Oss. We hebben ongeveer 45 koeien.

Op onze boerderij zijn koeien te vinden die een kruising zijn tussen verschillende rassen. We vinden het belangrijk dat de koeien niet maximaal hoeven te presteren en dat de kringloop op onze eigen boerderij zo veel mogelijk rond is, daarom noem je onze boerderij een extensieve boerderij.

Programma

Teun en Laura zullen samen de rondleiding verzorgen. Teun is de boer en weet dus alles over de koeien, de kalfjes, de machines, het weiland, het voedsel, de melkput en nog veel meer.
Laura is oorspronkelijk logopedist en heeft nu haar eigen kinderatelier, zij zal Teun ondersteunen door vaardigheden als woordenschat, zintuigen, creativiteit en zelfstandigheid centraal te stellen.

De grotere groepen zullen opgedeeld worden in twee groepen. De eerste groep zal met Teun een rondleiding over de boerderij krijgen. Tussendoor zal de groep leuke, actieve opdrachten krijgen waar het bewegend leren centraal staat. De zintuigen ruiken, kijken en horen zullen aan bod komen.
De andere groep zal bij Laura in het Kinderatelier een creatieve opdracht maken, die gekoppeld is aan de boerderij. Ook zullen zij warme chocolademelk maken met melk en cacao. De zintuigen voelen en proeven zullen centraal staan.

Is er een bepaald thema op school of heb je een bepaalde verwachting of vraag, dan kunnen we daar zeker aan voldoen. Stel je vraag gerust!

Een uitstapje om nooit te vergeten!

Direct inschrijven voor deze boerderij

Contact met de regio

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een voorbereidende afspraak maken en het boerenbedrijf zien?

Neem dan contact op met onderstaande contactpersoon.

Regio Oss en Den Bosch
Marja van de Vorle
Achterschaijkstraat 16
5351 NB Berghem
0412-403326
oss@klasseboeren.nl