Melkveebedrijf Beljaars (Baarle Nassau)

Even voorstellen
Wij zijn Leon en Ghislaine Beljaars. Onze boerderij ligt gelegen in een hele bijzondere gemeente, Baarle Nassau.
Iedere dag van de week is het mogelijk om ons melkveebedrijf te bezoeken.
Naast het 2x daags melken en het voeren doen wij nog veel meer. Wat allemaal dat kom je tijdens een bezoek te weten.
Educatie en openheid is voor ons heel belangrijk. Naast de verkoop van zuivel ontvangen we schoolklassen. Hierdoor kunnen we onze passie overbrengen en iedereen laten zien waar de melk vandaan komt.

Programma
Elk bezoek wordt afgestemd op de lesstof. De kleinste kinderen maken bijvoorbeeld spelenderwijs kennis met de koeien en kalfjes. Voor de bovenbouw en voortgezet onderwijs kunnen we dieper op lesstof ingaan. Dat kan bestaan uit melk bereidingen, wat eet een koe en zelfs wat kost een liter melk kan aan bod komen. Na een welkomstwoordje starten we met de rondleiding.
Onze rondleiding begint altijd bij de “droge koeienstal”. In deze stal start de melkcarri√®re van de koe. Hier worden de kalfjes geboren. Want zonder kalf geen melk. Het hele jaar door worden er bij ons kalfjes geboren. Zo kan het gebeuren dat er tijdens een bezoek een kalfje ter wereld komt.
Daarna gaan we kijken waar de vaars en stier kalfjes verblijven. Hierna zijn de koeien aan de beurt. Want een vaarskalfje blijf niet klein maar groeit uit tot een mooie grote melkkoe. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de melkstal en kijken we waar de melk wordt opgeslagen.
Tijdens het gehele bezoek geven wij antwoord op alle vragen.
We kijken naar jullie bezoek aan onze boerderij uit.

Naast de klassebezoeken houdt Ghislaine de facebookpagina en de website bij. Heb je een leuk berichtje, of wil je op de hoogte blijven van klasseboeren? Volg dan de facebookpagina van Klasseboeren.

Adres
Melkveebedrijf Beljaars
Oordeel Heikant 6
5111PC Baarle Nassau

Beschikbaarheid:
Maandag tot en met zondag