Melkveebedrijf en melktap De Kamphoeve (Overloon)

Even voorstellen

Wij zijn Mart en Marijke Arts-Peters en samen met onze kinderen Iris, Ruud, Tess en Lynn wonen en werken we op ons melkveebedrijf in Overloon. Ons bedrijf is in 1978 gebouwd op ontgonnen grond genaamd “de Kamp”, vandaar onze bedrijfsnaam “de Kamphoeve”.

Op ons melkveebedrijf houden we ongeveer 125 melkkoeien en fokken we ons eigen jongvee op, zo’n vijftig jonge dieren. Onze melkkoeien lopen vroeg in het voorjaar buiten en ook een deel van het jongvee loopt buiten om aan alle indrukken van de buitenlucht te wennen en zo als melkkoe bekend te zijn met het grazen in een wei. Dierenwelzijn vinden we ontzettend belangrijk en we zetten onszelf er graag voor in om met een optimale verzorging onze dieren gezond oud te laten worden.

Passie voor koeien!

Sinds eind 2014 staat er een melktap op ons erf. Dagelijks kunnen mensen verse melk tappen uit onze melktap, zo zoeken we de verbinding met de burger.

We zijn trots op ons melkveebedrijf en ons vak en laten dit ook graag zien aan de buitenwereld via onze Facebookpagina Melktap “De Kamphoeve”.

Ook aan het klimaat willen we ons steentje bijdragen; sinds 2021 liggen er zonnepanelen op de daken van onze stallen, waardoor we energieneutraal zijn en ook nog groene energie produceren die we verkopen.

Ben je nieuwsgierig geworden?

We laten graag jong en oud kennis maken met ons bedrijf en de melkveehouderij.

Maak een afspraak en kom belevend leren!

Melkveebedrijf De Kamphoeve
Stevensbeekseweg 37
5825 JB Overloon