Melkveebedrijf Familie Flipsen (Den Hout)

Even voorstellen
Hallo, wij zijn familie Flipsen uit het prachtige Den Hout. Wij (John en Monique en onze drie kinderen)wonen en werken op onze melkveehouderij met ruim 100 koeien en bijna net zo veel jonge kalfjes en grotere kalveren. Onze koeien worden gemolken met een melkrobot, dat gaat 24 uur per dag door, dus je kunt altijd zien hoe een koe gemolken wordt.
Als je bij ons op de boerderij komt, gaan we eerst naar de ontvangstruimte die in de zomer koel is en in de winter lekker warm. Na uitleg over de dieren en de rondleiding , gaan we dan echt de dieren bekijken. We beginnen bij de kleine kalfjes en gaan dan naar de grotere kalveren die zelf kunnen drinken bij een kalfdrinkautomaat, we gaan naar de nog oudere kalveren, de pinken, en uiteindelijk naar de koeien en de melkrobot. Overal wordt verteld van het hoe, wat en waarom. Ik zal jullie wat vragen stellen maar zeker ook jullie vragen mogen gesteld worden….graag zelfs ! Ook kunnen we nog kijken bij de vele machines, zoals tractor en shovel, bij de melktank, bij het voer in de kuilen, en kunnen we ook het weiland in voor wie lekker even wil rennen…..En we hebben nog wat leuke hobby dieren zoals een pony, een ezel en een grote bok, die vaak ook de nodige aandacht vragen en krijgen….
Als afsluiting gaan we terug naar de ontvangstruimte voor nog wat theorie of uitleg of om vragen te beantwoorden, ook is er altijd iets te drinken voor de kinderen en de begeleiders.
Het programma kan op maat gemaakt worden, zodat het past bij de leeftijd en bij eventuele thema’s die op dat moment op school behandeld worden.
We zien er naar uit om jullie op onze boerderij te verwelkomen, dus graag tot ziens !
Groetjes, familie Flipsen