Melkveebedrijf het Melkhuis (Terhole)

Even voorstellen

Wij zijn John en Gabri van Esch van het Melkhuis in Terhole.

Onze boerderij, met als toepasselijke naam het Melkhuis, ligt in Zeeuws-Vlaanderen. De roots van onze koeien en onszelf liggen echter in Brabant waar de eerste generatie het bedrijf opbouwde. Alweer even geleden verhuisde de hele boerderij naar de Dullaertpolder, in het oosten van Zeeuws-Vlaanderen.

Op onze boerderij wonen ruim 80 Roodbonte dames, groot en klein. Onze koeien worden tweemaal daags gemolken. Van april tot en met oktober lopen onze koeien buiten of zoeken ze de stal op als ze dat wensen. Bezoek krijgen onze koeien regelmatig, vooral kinderen komen over de vloer. Met een kinderfeestje, schoolbezoek maar ook uitstapjes met verenigingen. Iedereen is van harte welkom op onze boerderij voor een kijkje achter de staldeur!

Wat we doen

We maken op onze boerderij ambachtelijk boeren-ijs en yoghurt waarvoor we de melk van onze eigen koeien gebruiken.

Ook hebben we een melktap waar je zelf verse volle melk kunt tappen. Zonder toevoegingen, dus puur natuur!

Tenslotte is er een kleine speeltuin aanwezig waar je kunt klimmen, klauteren, glijden en zwieren.

Programma

Op reis langs de koeien is een ware ontdekkingsreis! De rondleiding langs de koeien en over de boerderij prikkelt alle zintuigen. Geef je ogen, oren, mond en neus dus maar goed de kost! Aan het eind van de ontdekkingstocht hebben jullie ongemerkt veel geleerd over ons melkveebedrijf.

Na de rondleiding gaan jullie aan het werk! Door verschillende opdrachten waarbij je kijkt, luistert, proeft, ruikt en doet kom je vanzelf van alles te weten over onze koeien, boerderij en alles wat daarmee te maken heeft. We noemen dat ook wel “belevend leren” en dat gaat vanzelf.

Alle groepen binnen het onderwijs zijn van harte welkom. We kunnen ons programma in goed overleg aanpassen aan de leeftijd, interesses en wensen van de bezoekers.
Bij alle leeftijden met activiteiten die de kinderen vertrouwd maken met de boerderij en alles wat daarbij hoort.

Heb je zin om onze koeien te ontmoeten? We kijken uit naar jullie komst!

John en Gabri van Esch
Rietstraat 23
4583 SK Terhole
www.hetmelkhuis.nl