Verschuren Broccoli (Raamsdonk)

Verschuren Broccoli

Even voorstellen
Op onze broccolikwekerij zijn vanaf maart tot en met oktober klassenbezoeken mogelijk. Wij zijn Peter en Martijn Verschuren en wij hebben een broccolikwekerij aan de rand van Raamsdonk gelegen langs de A59 tegenover de Lambertuskerk. Wij willen jullie graag de mogelijkheid bieden om een kijkje te nemen op ons bedrijf en kennis te maken met alle aspecten waar we als broccoliteler mee te maken hebben. Er komt heel wat kijken voor een broccoliplantje als broccoli op je bord ligt en wij vinden het leuk hierover te vertellen maar nog leuker om het te laten zien en beleven.

Hoe is de opbouw van een broccoliplant? Wat is het verschil tussen zand en kleigrond? Hoelang duurt het voor een plantje is uitgegroeid tot een broccoli? Het zijn zomaar enkele vragen waar we dieper op ingaan tijdens de excursie. De invloed van het weer en de seizoenen op het eten wat op je bord ligt, de verschillende werkzaamheden als planten, oogsten en inpakken alles komt aan bod.

Om onze werkzaamheden te verlichten maken we gebruik van veel machines. Het is natuurlijk erg leuk om deze te bekijken, te leren hoe het werkt en nog mooier er zelf mee te werken!

Programma
Bij aankomst op ons bedrijf volgt eerst een korte inleiding. Vervolgens gaan naar het land om daar zelf in groepjes op de plantmachine een stukje broccoli mee te planten. Na terugkomst op het bedrijf is er een drankje voor iedereen. We gaan daarna op het bedrijf bekijken welke route de broccoli aflegt van het land naar de klant. Onder andere de koelcel, het sealen, de krimptunnel, het afwegen, sorteren en de verschillende soorten verpakking komen aan bod. We sluiten af met enkele vragen zodat je meteen kunt laten zien wat je geleerd hebt. Wij nodigen jullie van harte uit om een kijkje op ons bedrijf te komen nemen.

Adres
Verschuren Broccoli
Kerklaan 1
4944 VA Raamsdonk