Viskwekerij en natuurboerderij de Stroom (Oirschot)

Educatieve Viskwekerij De Stroom
Aan het Beekdal van de Beerze (De Stroom) bent van u van harte welkom op onze Educatieboerderij . Wij zijn Jack en Marij van der Schoot. Naast excursies, bed & breakfast bieden we dagopvang aan kinderen met een Persoons Gebonden Budget.
Ons bedrijf ligt tegen riviertje de Beerze aan. Bij ons kun je de natuur ervaren met als specialiteit water.
Kinderen zien de verschillende vormen waarin water voorkomt. Ze leren hoe vissen zuurstof uit het water halen en hoe diverse andere dieren in het water leven.

Programma
Na verwelkoming in de ontvangstruimte krijg je op de beamer foto’s van alles te zien van natuur in en rond het bedrijf.

Hierna is het tijd om naar buiten te gaan. De helft van de groep gaat de natuur in. We bekijken het riviertjes de Beerze, de vlindertuin en de kikkerpoel, waar we waterscheppen.
Aan de hand van zoekkaarten bekijken de diverse waterbeestjes.

De andere helft van de groep blijft op het erf en bekijkt de drinkkraan, de oude wc die op regenwater wordt doorgespoeld. De kinderen mogen zelf water pompen zo ervaren ze dat water uit de grond komt. Door de aangepaste regenpijp te bekijken realiseren de kinderen zich dat er veel water uit de lucht valt.
Vervolgens wisselen de groepen.

Bij goed weer kunnen ter afsluiting de kinderen pootje baden in de fontein. Gedisciplineerd ervaren ze daar het water. Kussentjes en handdoeken zijn beschikbaar. Tijdens de excursie krijgen de kinderen allemaal wat te drinken.
Wij zijn voor schoolklassen van maandag tot en met vrijdag geopend, zowel ’s morgens als ’s middags.

Adres
Educatieve Viskwekerij De Stroom
Jack en Marij van der Schoot
Bedrijf: Broekstraat 25A
5688 JX Oirschot