Duurzaamheid op de boerderij – Week van de Klasseboer 2024 (27 t/m 31 mei)

27 t/m 31 mei

Ook dit jaar vindt er weer een ’week van de Klasseboer’ plaats van maandag 27 tot en met vrijdag 31 mei. Noteer het alvast in jullie agenda!

Duurzaamheid

Dit jaar hebben we als thema duurzaamheid op de boerderij. Mogelijk past dit bij uw lesprogramma en kunt u met de leerlingen hiermee actief aan de slag op de boerderij.

Gratis naar de boerderij?

Een unieke manier om kans te maken op een gratis boerderijbezoek. Ook hiervoor geldt dat er een beperkt aantal scholen hiervan gebruik van kunnen maken dus ben er op tijd bij! Neem even contact op met de coördinator van Klasseboeren in uw regio.

Impressie vorig jaar

Vorig jaar heeft een groep 8 uit Biest-Houtakker een bezoek aan een lokaal geitenbedrijf gebracht. Na een korte introductie was er interactief aandacht voor: waar komt ons eten vandaan, waar zitten producten in van de boer en hoe maak je een lekkere lunch met lokale producten van de boer.

Natuurlijk werd er lekker gesmuld van al de lekkere dingen die de leerlingen met de Klasseboeren gemaakt hadden. De themales “Restaurant Tilburg” was een groot succes! Hieronder een korte impressie. Dit lesprogramma, zonder kookgedeelte, is vanaf nu ook te volgen bij een aantal Klasseboeren. Vraag uw coördinator bij welke boerderijen dit kan.

Impressie Week van de Klasseboer

Graag tot ziens bij onze Klasseboeren!