Nationaal schoolontbijt 2022

Op het akkerbouwbedrijf van Ad en Jolanda Raaijmakers is de oogst van voedselproducten al achter de rug.  Leerlingen van basisschool Cornelis Jetses komen, met ontbijt, in de week van het Nationaal Schoolonbijt met een kleuterklas op bezoek. “Bodemleven” is dan ook het thema waar ze mee aan de slag gaan. Wat heb je nodig om van een zaadje haver te laten groeien, om hiermee uiteindelijk lekkere musli te maken.

Hoe maak je een lekker bedje voor het zaadje? Hoe kun je zien of er een goede bodem is? Dat kun je meten door pieren te tellen in een monster uit de bodem! Hier onder een impressie.

En wat bijzonder om te horen dat het voor deze klas nauwelijks mogelijk is om een educatief boerderijbezoek te organiseren! Met dank aan Boerderij Educatie Nederland die dit mogelijk heeft gemaakt tijdens het Nationaal Schoolonbijt. 

En dit is dan het eind resultaat; de leerlingen hebben zelf hun boon en zonnebloemzaadje geplant en hangen het op tegen de raam in de klas om zo het groeiproces zelf te kunnen volgen.

Ook de juffen hadden al een potje met waterkers laten vullen en voor de raam gezet.