Vermeulen Melkvee en Educatie (Sint Hubert)

Van harte welkom bij ons op de boerderij!

Even voorstellen

De boerderij van familie Vermeulen vind je op de rand van het Land van Cuijk, in het dorp Sint Hubert. De familie woont bij de Molenheidse bossen, samen met ruim 100 melkkoeien.

Boer Freek, boer Hans en boerin Sonja verzorgen de dieren en boerderij iedere dag van de week en laten graag zien en wat daar allemaal bij komt kijken.

Kennis van techniek, biologie, aardrijkskunde, verzorging en rekenen; vaardigheden als samenwerken, handigheid, communiceren en signaleren, dat is allemaal nodig om een melkveebedrijf te laten draaien.

Programma

Koeien, al eeuwenlang landbouwhuisdier. Maar hoe groot is een koe nu precies? Hoe zorg je voor een koe? Hoe ruikt een koe? Kun je zijn hart ook horen? Wat ziet een koe?
We leggen uit wat en hoeveel een koe eet en drinkt en waar al dat het eten vandaan komt.

Bij een boerenbedrijf wordt tegenwoordig veel techniek gebruikt. Hier laten we van alles van zien.
Hoe ziet een stal eruit, wat betekent dat nu voor de bouw ervan. Veel heeft te maken met meten en rekenen, daar zullen we dieper op ingaan .

Naast uitleg krijgen de leerlingen ook praktijkopdrachten die ze tijdens het lopen in een circuit kunnen uitvoeren.

De boerin wéét van de kerndoelen van het basisonderwijs en hoe die aansluiten bij het werk op de boerderij, is op de hoogte van veel gebruikte methodes voor natuuronderwijs voor groep 3 t/m 8. In overleg met de leerkracht maakt de boerin een programma speciaal voor je groep, zodat het bezoek aansluit bij het project/thema van het lesprogramma van je leerlingen.

Engelstalig onderwijs, bijzonder onderwijs of VMBO, ieder schooltype en iedere leerling is van harte welkom. De indeling van de ochtend/mid/dag wordt altijd in overleg met de leerkracht van de klas samengesteld. En groep 1-2 en de BSO mag ook gewoon komen.

En natuurlijk mag je proeven, allemaal handen wassen voor een bekertje melk. Want ook bij regenweer zijn we open: de koeien én wij zijn niet van suiker!

Voor alle leerlingen/begeleiders staat er een paar laarzen klaar.

Met de klas naar de boerderij, dat blijft je bij!

Familie Vermeulen
Noordelijke Hoefseweg 10
5454 NK Sint Hubert

Direct inschrijven voor deze boerderij

Contact met de regio

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een voorbereidende afspraak maken en het boerenbedrijf zien?

Neem dan contact op met onderstaande contactpersoon.

Regio Oss en Den Bosch
Marja van de Vorle
Achterschaijkstraat 16
5351 NB Berghem
0412-403326
oss@klasseboeren.nl