Melkveebedrijf De Bruijn – Haps

Even voorstellen

Melkveebedrijf de Bruijn is een echt familiebedrijf. Ouders Peter en Marianne hebben het bedrijf in de afgelopen 40 jaar opgebouwd en runnen het nu samen met hun zoon Emiel die vanaf januari 2023 met zijn gezin op de boerderij gaat wonen. Er zijn ongeveer 110 melk- en kalfkoeien aanwezig die gemolken worden door een melkrobot. Ook het bijbehorende jongvee staat op het bedrijf. Misschien wordt er wel een kalfje geboren tijdens jullie boerderijbezoek, dat is pas gaaf.

Wij produceren melk met aandacht voor mens, dier en natuur. Voor ons betekent dit een gezonde balans tussen deze factoren. In het voorjaar en de zomer lopen onze koeien in de wei waar zij zelf het lekkere gras ophalen. Verder telen wij het ruwvoer voor onze koeien allemaal op eigen grond. Ook hebben wij kruidenrijk grasland, grasland met veel klavers en botanische randen langs een aantal percelen. Dit alles is goed voor de biodiversiteit. Heeft u het insectenhotel op ons erf ook gezien?

Klasseboeren

Wij doen mee aan Klasseboeren om er voor te zorgen dat alle kinderen in onze regio de kans krijgen een kijkje te nemen op een melkveebedrijf. Daarnaast zijn wij natuurlijk supertrots op ons bedrijf en de manier waarop wij melk produceren. Dit delen we graag met de jonge generatie.

Een bezoek aan onze boerderij bestaat uit een interactieve rondleiding over het bedrijf met verschillende opdrachten zodat kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met ons bedrijf en de melkveehouderij in het algemeen. Het is altijd verrassend om te zien waar de kinderen zelf enthousiast van worden; vaak dingen die wij zelf de gewoonste zaak van de wereld vinden.

In overleg kunnen wij het bezoek laten aansluiten bij actuele thema’s die in de klas behandeld worden zodat het bezoek nog meer toegevoegde waarde krijgt voor de kinderen.

Melkveebedrijf De Bruijn
Kalkhofseweg 32
5443 NB Haps