Nieuwe regio, De Peel

We hebben er een nieuwe regio bij, regio De Peel.

EEN ONTDEKKINGSREIS OP DE BOERDERIJ:

Wat is belangrijk in het leven van kinderen?? De vrijheid om hun eigen nieuwsgierigheid te volgen, om te zoeken, te ontdekken, te proberen, te creëren en dus te leren. Dit is iets kostbaars wat we zeker dienen te koesteren.

Genieten van het leven willen we graag allemaal. Hiervoor is belangrijk, dat we gezond zijn en blijven. Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid. Met klasseboeren willen we kinderen van de basisscholen en het voorgezet onderwijs een educatief programma aanbieden om meer te leren over ons eten. Waar komt het vandaan en wat gebeurt er mee, voordat we het mogen eten.

In de Peelregio gaan een aantal boeren bedrijven samenwerken om invulling te geven aan het volgen van lessen op de boerderij.

De boerderij is uitermate geschikt om de zintuigen van de kinderen te prikkelen en al “spelend” te leren door beleving. Dus kom eens KIJKEN met de klas, PROEF producten van de boerderij, VOEL wat een dier met u doet of snuif eens diep die frisse GEUR op en LUISTER aandachtig naar de geluiden op en rond het erf en naar wat de educatie-boeren u te vertellen hebben.

Bent u ook zo benieuwd geworden of behandelt u een thema zoals voeding of gezondheid: Kijk dan op www.klasseboeren.nl./depeel.nl voor een educatief boerderijbezoek naar keuze in uw omgeving en schrijf uw klas in.

Voor alle leeftijden en vormen van onderwijs is er op de boerderij: voor ieder wat wils.

Voor meer informatie kunt U terecht bij onze regio-coördinator Mieke Sijben, info@koe-en-meer.nl 0493-34142606-81644110

 

De deelnemende bedrijven vind u onder Boerderijen -> regio De Peel