Nieuwe regio Klasseboeren: Zeeland

Leren door te beleven!

In Zeeland zijn we sinds kort gestart met Klasseboeren. Enthousiaste boeren die hun passie en kennis over willen dragen aan de nieuwe generatie staan klaar om (basisschool)klassen te ontvangen en de kinderen te laten leren en beleven op de boerderij.

Waar komt mijn eten vandaan is vaak een cruciale vraag, want komt melk nou uit een pakje of van de koe? Maar ook de ambacht van bijvoorbeeld klompen maken. Op een belevende manier leren de kinderen van alles over de boerderij, herkomst van voedsel, wereldoriëntatie en het besef van hun eigen wereld.

Een boerderijles past op vele manieren binnen het schoolprogramma. Boerderijlessen kunnen worden aangepast per thema/vak waar op dat moment aan/over gewerkt wordt.

De educatieboeren zijn gecertificeerd door Boerderij Educatie Nederland. Zij hebben onder andere een cursus gevolgd om leerlingen te blijven boeien en het verhaal van het leven en werken op een boerderij te vertellen.

Zien wij jullie binnenkort op de boerderij?!

Wilt u meer informatie, dan kunt u terecht bij onze regiocoördinator Maartje Nijssen: zeeland@klasseboeren.nl / 06-29520291

De deelnemende bedrijven vindt u op de pagina Regio Zeeland.  Aanmelden voor een bezoek kan via de inschrijfpagina.