Bloemkwekerij van den Broek (Gemert)

Wie

Wij zijn Paul en Corrie van den Broek en wonen met onze kinderen op het mooie Esdonk, gelegen tussen Gemert,  Erp en Boekel, in de gemeente Gemert-Bakel.

Op onze kwekerij groeien sinds 1997 snijheesters en snijbloemen. We kweken diverse soorten bloemen zoals: sneeuwbal, hortensia, pioenrozen, hulst en sneeuwbes van half februari tot half december. De pioenrozen zijn onze trots! (mei/Juni). Alle planten worden geteeld voor de tak/bloem.

 

Wij vinden het belangrijk en leuk om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze producten door erover te vertellen. En daar kun je wat ons betreft niet vroeg genoeg mee beginnen!

We maken daarom graag tijd vrij, van april tot november, voor het ontvangen van kinderen en schoolklassen.

Het bezoek

Van Maart tot November is er in de schuur en op het veld van alles te leren en te beleven.

Jullie worden ontvangen op het erf of in de schuur. We gaan een wandeling maken over het veld, we kijken hoe de bloemen gesorteerd en tot bosjes gemaakt worden, die naar de veiling gaan en vervolgens in de winkels staan.

Maar ook:

  • Hoe groeit een plant/bloem?
  • Hoe komen de bloemen van het land af?
  • Wat is de lengte van een steel?
  • Hoe lang kunnen we de bloemen bewaren?
  • Wat kun je allemaal met bloemen doen?

Tijdens het bezoek ligt de nadruk op het belevend leren. Een les sluit aan op uw leerdoel of thema, de invulling is afhankelijk van het seizoen en leeftijd.

We vinden het prettig om vooraf het bezoek voor te bereiden met de docent en/of begeleider. Zo kunnen we ons verhaal ook beter afstemmen op de lesstof die momenteel in de klas wordt behandeld.

Bezoeken zijn mogelijk van maandag tot en met vrijdag. Wel graag vooraf tijdig reserveren.

Wij nodigen jullie van harte uit voor een kijkje op onze boerderij en zullen met passie en trots ons bedrijf laten beleven.

Heel graag tot ziens bij:

Bloemkwekerij Paul en Corrie van den Broek

Esdonk 32
5421 PZ Gemert

Bezoek onze Facebook-pagina Bloemkwekerij Paul en Corrie van den Broek

of kijk eens op de website van Boeren van de Peel.