Melkveebedrijf Nieuwelijn (Tilburg)

“Melkveebedrijf Nieuwelijn”, staat aan de rand van Tilburg in Stadsbos 013. We grenzen met onze grond aan het riviertje de Donge (ofwel de oude Leij), aan het bos, aan de Golfbaan Prise D’ eau en nabij de Reeshof. Wij (Jack en Anita Swolfs), runnen hier samen dit melkveebedrijf en onze passie ligt bij de 100 koeien en 50 stuks jongvee. Wij hebben 3 kinderen: Arian, Remke en Jari. Die we in hun jeugd de liefde voor het vee hebben proberen bij te brengen, door met kalveren naar de keuring te gaan. We hebben onze eigen kringloop; het ruwvoer voor ons vee, (zoals gras en mais), halen we van eigen land en dat voeren we aan ons vee. Die er weer melk van maken en met de mest die het vee uitscheidt, bemesten we ons eigen land. Gezondheid en welzijn van het vee zijn voor ons erg belangrijk, want dat is immers de basis voor een goede melkproductie en een gezond zuivelproduct voor U als consument.

Enkele jaren geleden hebben wij uit eigen initiatief, vele klassen op onze boerderij mogen ontvangen, dit willen wij nu weer gaan doen, maar dan onder de naam van “Klasseboeren”. Wij vinden het belangrijk om kinderen (maar ook volwassenen) iets mee te geven over ons melkveebedrijf en om te laten zien waar de melk en dus ook de zuivelproducten vandaan komen.

Wij zijn met ons bedrijf ook duurzaam bezig, want d.m.v. zonnepanelen produceren wij onze eigen energie en leveren wij ook nog energie terug. Ook m.b.t. ons melkvee proberen wij duurzamere koeien te fokken, die langer meegaan. Onze koeien bestaan uit verschillenden rassen; zwartbont, Jersey en Brown Swiss en dat geeft een bonte mengeling aan vee in de stal en in de wei. We proberen ons bedrijf zo efficiënt mogelijk in te richten. Dus met minder voer en minder mest, toch een hoge melkproductie te behalen. Wij denken daarmee duurzaam en goed voor de natuur en het milieu bezig te zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat boer en natuur elkaar kunnen versterken.

Wij heten U graag van harte welkom! Kom “Belevend leren”; zien, horen, voelen, ruiken en proeven van het leven en de sfeer op ons melkveebedrijf de Nieuwelijn! Wij zijn “Boer” en “Trots om koeienboer te zijn”!

Contactgegevens:
Jack en Anita Swolfs
Melkveebedrijf Nieuwelijn
Nieuwelijn 1
5032 PB Tilburg
Anita tel: 06-37198890
Jack tel: 06-22459447