De bezienswaardiGeit (Haghorst)

Even voorstellen

Net buiten de bebouwde kom van het dorpje Haghorst ligt ons melkgeitenbedrijf. Wij, Frank en Anita wonen hier samen met onze kinderen Siem en Loes . We zijn in 2001 het bedrijf begonnen met 300 geitenlammeren en zijn in de jaren daarna gegroeid naar 600 melkgeiten en 200 lammeren. Ons bedrijf is het hele jaar door te bezoeken, waardoor er iedere dag wel iets te leren, voelen, ruiken, zien of te beleven valt. Het bedrijf heet niet voor niets “De bezienswaardiGeit”. Vooral in het voorjaar worden er veel lammetjes geboren wat veel drukte, maar ook veel plezier met zich meebrengt.
Afhankelijk van de groep (kleuter, onder –, bovenbouw of MBO) passen wij het programma aan. In overleg met de docent kan er ook voor gekozen worden om het bezoek aan te laten sluiten bij de lesstof.

Programma

Na ontvangst, krijgt de groep uitleg over het ontstaan van het bedrijf en krijgen de leerlingen een film te zien over de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf. Vervolgens gaan we het bedrijf bezichtigen en beginnen bij de lammetjes. Er wordt verteld wat ze eten en drinken en bijvoorbeeld hoe lang het duurt, dat een lammetje op zijn eigen benen kan staan. Daarna gaan we naar de melkgeiten die gevoerd mogen worden en wordt er uitleg gegeven over het melken. Hoeveel liter melk geeft een geit per dag, hoeveel spenen heeft een geit, is geitenmelk lekker en gezond, wat wordt ervan gemaakt. Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt tijdens het bezoek.
Na afloop krijg je natuurlijk nog de mogelijkheid om geitenkaas en of geitenmelk te proeven. Een bezoek waar je dus nog lang over na kunt mekkeren.

Adres:
De bezienswaardiGiet
Frank en Anita
Ontginningsweg 15
5089NR Haghorst
Tel. 013-5044163/06-22272802