Bijzonder Brabants – Groentes (Deurne)

Even voorstellen

Wij zijn Bijzonder Brabants en houden van lekker koken en eten. In 2014 kochten we onze boerderij op het Brabantse platteland en begonnen we met het planten en zaaien van bijzondere groenten. Groenten die je niet snel tegen komt in restaurants en supermarkten. En dat is doodzonde. Boer Henk noemt ze onvergetelijke groenten. Want ze smaken heerlijk en je kunt er prachtige gerechten mee maken.

Waarom we zelf groenten verbouwen? Ten eerste natuurlijk omdat we het leuk vinden. We zijn niet van het erf af te slaan. Maar ook omdat we willen weten waar ons voedsel vandaan komt en wat er mee gedaan is. Met onze groenten is niet gerommeld. Ze worden op een verantwoorde manier geteeld, gewoon in de open lucht.

Bijzonder Brabants heeft ieder jaar ruim 100 (h)eerlijke bijzondere groenten en kruiden. Ooit gehoord van de Purple Haze wortel, de Petit Posy spruit, of de Frijol Negro bonen? Dit zijn groenten die bij ons in de Brabantse openlucht groeien. Naast hun bijzondere uiterlijk en veelal tot de verbeelding sprekende namen, zijn de groenten ook nog eens heerlijk. Graag ontvangen we groepen in onze bijzondere moestuin. Op die manier kunnen kinderen zien waar onze groenten vandaan komen en hoe die verzorgd worden.

Een korte impressie van ons bedrijf

Programma

Bij aankomst volgt een korte inleiding met daarna een rondleiding of activiteit op ons bedrijf. We vertellen kinderen over hoe je heerlijke groenten in een moestuin kunt telen. Tijdens het bezoek mogen de kinderen ook iets heerlijks proeven. Mogelijk kunnen ze een gerecht mee bereiden of hebben we een groente quiz als afsluiting. Het programma varieert met de seizoenen en het wordt altijd in overleg met de school samengesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd en de leerdoelen voor de school.

Wij nodigen jullie van harte uit om onze onvergetelijke groentetuin te komen ontdekken. De mooiste periode om onze boerderij te bezoeken is van half mei tot en met januari. Let op: Op woensdagen ontvangen we geen klassen.

Bijzonder Brabants

Boer Henk

Breemortelweg 21

5753 RH Deurne

Meer info: www.bijzonderbrabants.nl