De Kersenhof (Raamsdonk)

De Kersenhof

Even voorstellen
In de Raamsdonkse polder, ten noorden van de A59 bij Raamsdonk, groeien en bloeien bij de familie Verschure echte zoete kersen. Een bijzonder streekproduct, wat in deze regio nog nauwelijks te vinden is. Sinds de aanplant van de eerste kersenbomen in 2003, vinden we het belangrijk en leuk om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met ons product, door erover te vertellen. En daar kun je, wat ons betreft, niet vroeg genoeg mee beginnen! We maken daarom graag tijd voor het ontvangen van kinderen en schoolklassen in alle leeftijdscategorieën.

Het leukste is natuurlijk een bezoek tijdens het kersenseizoen zelf; tussen half juni en half augustus. Maar ook de rest van het jaar kunnen we genoeg vertellen en laten zien van het bedrijf. Denk maar eens aan de prachtige bloesemtijd in het voorjaar, of het snoeien van de bomen in de winter. Bovendien telen we naast kersen ook akkerbouwproducten zoals aardappels en uien. Hier kunnen we juist in het najaar veel van laten zien en over vertellen.

Het bezoek
We starten een klassenbezoek aan De Kersenhof Raamsdonk in onze ontvangstruimte. Daar vertellen we, aan de hand van beeldmateriaal, wat er door het jaar heen allemaal gebeurt in een kersenboomgaard of op ons akkerbouwbedrijf. Iedereen krijgt een lekker glaasje kersensap en tijdens het seizoen mogen er natuurlijk kersen geproefd worden!

Daarna bekijken we de boomgaard en onze bijenstal, waar we vertellen over de bijen. Want een goede bestuiving door bijen is een onmisbaar onderdeel van de kersenteelt. Na de wandeling checken we nog even wat we allemaal geleerd hebben.
We sluiten het bezoek ook altijd ludiek af, namelijk met een wedstrijdje kersenpitspugen! In het seizoen doen we dat natuurlijk met verse kersen. Daarbuiten hebben we geweckte kersen op siroop beschikbaar, waar speciaal de pit nog in is gelaten!

Vooraf vinden we het prettig om het bezoek voor te bereiden met de docent en/of begeleider(s). Zo kunnen we ons verhaal ook beter afstemmen op de lesstof die momenteel in de klas wordt behandeld. We hebben de beschikking over educatief materiaal op maat, zodat we voor kinderen van alle leeftijden een geschikt en aantrekkelijk programma kunnen samenstellen. Bezoeken zijn mogelijk van maandag t/m vrijdag. Wel graag tijdig reserveren voor een afspraak.

Heel graag tot ziens bij De Kersenhof Raamsdonk,
Tot in de Kersentijd!

Adres
De Kersenhof Raamsdonk
Familie Verschure
Zijlweg 2
4944 AV Raamsdonk