Melkgeitenbedrijf Bibro VOF (Raamsdonk)

Melkgeitenbedrijf Bibro VOF

Even voorstellen
U bent van harte welkom op ons geitenbedrijf Bibro VOF van Ad en Marlies Bink te Raamsdonk.
Ons bedrijf ligt in de rand van het dorp Raamsdonk aan de langstraat met allemaal monumentale oude boerderijen. Op dit melkgeitenbedrijf kunnen kinderen kennis maken met de hedendaagse landbouw en krijgen ze antwoord op allerlei vragen;

Geeft een geit ook melk?
Hoe heten de kindjes van een geit en de papa ?
Door middel van een interessant programma, afgestemd op de leeftijd van de kinderen, kunnen wij de kinderen een onvergetelijk ervaring aan bieden. Door alle zintuigen te gebruiken op de boerderij wordt een rondleiding een ware beleving.
De jongsten hebben vaak al genoeg aan het voelen, ruiken en zien van de geiten en hun omgeving. Voor de ouderen maken wij een programma op maat afhankelijk van de lesstof die op dat moment behandeld wordt.

Programma
Na het ontvangst door de boer of boerin volgt er een korte inleiding over het bedrijf. Hierna gaan we een kijkje nemen bij de lammeren, in het voorjaar worden er kleine lammetjes geboren. Je kan dan zien hoe ze opgroeien op de boerderij en hoe ze verzorgd worden.
Onderweg krijgen we te zien wat een geit allemaal eet, je mag zelf voelen en ruiken wat het is. Dan zijn we ook in de grote stal bij de melkgeiten, daar wordt uitgelegd en bekeken hoe de geiten worden gemolken.
We proberen de kinderen zo goed mogelijk te laten zien hoe melk tot kaas bereid wordt.
De kinderen krijgen natuurlijk geitenmelk te proeven en geitenkaas.
Graag tot ziens op onze boerderij!!!!

Adres
Bibro VOF
Ad en Marlies Bink
Luiten ambachtstraat 33
4944 AS Raamsdonk