Melkveebedrijf, ijsboerderij en landwinkel Snoek (Teteringen)

Even voorstellen

Wij zijn Rob en Irene, samen met onze drie kinderen wonen wij in het buitengebied van Teteringen, aan de rand van Breda.
Wij runnen samen een melkveebedrijf, ijsboerderij en landwinkel.
We hebben zo’n 70 melkkoeien en 40 kalveren (de koeien voor in de toekomst). Op zo’n 37 hectaren grond produceren we zelf het grootste deel van het voedsel voor onze veestapel.

Een deel van de melk van onze koeien gebruiken wij om zelf ijs en zuivel te maken. Welke we dan verkopen in onze ijsboerderij / Landwinkel.

Door de jaren heen is het voor kinderen minder zichtbaar geworden waar voedsel vandaan komt!
Wat ons betreft moet dit veranderen, en wij willen hier deel vanuit maken!
Dus weet wat je eet! En waar komt mijn eten vandaan?

We doen er alles aan om op een verantwoorde en duurzame manier onze producten te produceren, en de kwaliteit van onze producten continue te waarborgen. Met veel aandacht voor oa. dierwelzijn, volksgezondheid en milieu.

Programma

Tijdens een bezoek aan ons bedrijf laten we zien hoe “de boer” zijn werk doet. We vertellen over de koetjes en de kalfjes, en alles wat daarbij komt kijken.
Dit roept ongetwijfeld vragen op bij jou en oud! Waardoor geen enkel bezoek het zelfde zal zijn!

Door voorafgaand aan het bezoek kort contact met u te hebben, kunnen we samen kijken hoe het bezoek verdere invulling te geven, in overleg is er heel veel mogelijk!
Denk hierbij aan een thema die in de klas deze periode wordt behandeld. Wij passen ons programma hier graag op aan.
Uiteraard zijn schoolvakken die u graag aan bod ziet komen ook mogelijk.

Hoe ziet een bezoek er uit?

Na ontvangst van de groep en een korte uitleg starten we met een rondleiding door de stallen. Zo komen de kinderen al allerlei leuke dingen te weten over de boerderij.
Daarna mogen de kinderen aan de slag met opdrachten / spellen, om op deze manier zelf dingen te leren, te ontdekken, te beleven.

In onze stal hebben we namelijk enkele leuke technische snufjes. Zo krijgen de kalfjes drinken met een drinkautomaat. De koeien worden 2 maal daags gemolken in een melkstal.
Verder vinden we het belangrijk dat de kinderen kunnen genieten van ‘buiten’. De ruimte voelen en zelf ervaringen op doen!

Het bezoek sluiten we uiteraard af met een heerlijk ijsje, gemaakt met de melk van eigen koeien.

Graag ontvangen wij u met uw klas een keer op ons bedrijf en
BELEEF HET!

Graag zien we u snel, Bij Snoek

Rob en Irene Snoek
Zwarte dijk 2
4847 AG Teteringen