Zorgboerderij de Ruige Velden (Lepelstraat)

  • Luchtfoto - De Ruige Velden

Even voorstellen

Zelf genieten we ontzettend van het boerenleven op de Ruigevelden en dit willen we graag met jullie delen!

In 2001 hebben Edwin (boer) en Marijke Hereijgers (boerin) ervoor gekozen om, naast de varkenshouderij, een zorgboerderij op te starten. 5 dagen in de week helpen er mensen met een verstandelijke beperking (hulpboeren & hulpboerinnen) mee aan de werkzaamheden op onze boerderij zodat zij een plezierige en zinvolle dagbesteding beleven en op deze manier, net als ons, kunnen genieten van het mooie boerenleven op de Ruigevelden.

Er is van alles te zien, te beleven en te leren op het terrein van zorgboerderij de Ruige velden, zo is er onze moderne varkenshouderij waar net als vroeger de varkens de restjes opeten van onze voedselbereiding/consumptie maar dan met de modernste technieken. Je kunt via een raam in ons kraamafdeling kijken en een pas geboren biggetje knuffelen en uitleg krijgen over van alles en nog wat. Ook zijn we lekker buiten bij de ezels / buitenvarkens / konijnen / kippen / poezen / honden / ganzen / cavia’s. Het is mogelijk om deze dieren te voeren en te verzorgen tijdens een rondleiding. Tevens worden er verschillende groenten etc verbouwd en kunnen we je laten zien hoe de natuur samen met ons op de boerderij leeft.

Er is op onze zorgboerderij een speciaal ingerichte speelweide waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Vaak wordt de groep in 2 gesplitst waarbij de ene groep speelt in de natuur en de andere groep de rondleiding volgt.

Wij kunnen u een passend programma op maat bieden (eventueel ook aansluitend op een schoolthema).

Educatie

Educatiebezoeken zijn mogelijk van maart tot oktober en geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Ook bieden wij een speciaal programma ‘Beleeft het maar’ voor kinderen/volwassenen met een verstandelijke beperking.

Hopelijk tot ziens!

Namens zorgboerderij de Ruigevelden,
Annemieke van Tilburg-Hereijgers