Melkveebedrijf van Acht (Sint-Oedenrode)

John en Rian van Acht in stal met kinderen

Even voorstellen

Wij zijn John en Rian van Acht, en hebben een melkveebedrijf in Sint Oedenrode. We hebben 3 kinderen waarvan onze zoon Luc mee in het bedrijf werkt.

Op onze boerderij lopen 80 melkkoeien en 60 jongere kalveren die uitgroeien tot melkkoeien. Ook lopen er nog poezen en een hond rond. Alle dieren die op onze boerderij rondlopen zijn hier geboren, iedere week wordt er wel een kalfje geboren.
De melkkoeien worden gemolken door 2 melkrobots. In de zomer kunnen ze heerlijk buiten grazen in de wei.
Er zijn veel landbouwmachines aanwezig omdat wij bijna al het landwerk zelf doen.

We vinden het erg leuk om kinderen kennis te laten maken met de boerderij. Daarom ontvangen wij basis en middelbare scholen, zodat ze op een educatieve manier zien, horen, ruiken en voelen waar ons voedsel vandaan komt.

De jongere kinderen kunnen bv. de dieren aaien en eten geven. Terwijl de oudere kinderen zich meer kunnen richten op bepaalde onderwerpen die ze op school hebben behandeld. Onderwerpen zoals bv het verschil tussen gangbaar en biologisch, anatomie van de koe, hoe werkt een melkrobot? 

Wij kunnen het programma hierop laten aansluiten.

Programma


Na een leuk ontvangst op onze boerderij, geven we korte informatie over het bedrijf. Daarna beginnen we met de rondleiding, ze krijgen uitleg van boer John. Tijdens de rondleiding kunnen er altijd vragen gesteld worden. Ook mogen ze bv de kalfjes melk geven, mais in de kruiwagen doen en aan de koeien geven. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Zo zien ze ook de melkrobot.
Na afloop staat er een hapje en een drankje klaar, die natuurlijk te maken hebben met de boerderij. En kunnen de laatste vragen nog gesteld worden.

Laat je verrassen met een leuk, gezellig en vooral leerzaam bezoek op ons bedrijf. Een beleving die de kinderen niet snel zullen vergeten.

We zijn open van maandag tot en met vrijdag zowel ’s morgens als ’s middags.
Jullie zijn van harte welkom

John en Rian van Acht
Sloef 4
5492 TN Sint-Oedenrode