Melkveebedrijf van Acht (Sint-Oedenrode)

Voorstellen:
Wij zijn John en Rian van Acht, en hebben een melkveebedrijf in Sint-Oedenrode. Samen met onze 3 kinderen wonen en werken wij op de boerderij met veel plezier.
Op onze boerderij lopen +- 70 melkkoeien en 70 jongere kalfjes die uitgroeien tot melkkoeien, en er lopen ook nog poezen rond. Iedere week wordt er wel een kalfje geboren.
Alle dieren die op de boerderij rondlopen zijn hier geboren.
De koeien worden 2x per dag gemolken en gevoerd. In de zomer kunnen ze heerlijk buiten in de wei rond grazen. Op ons bedrijf wordt melk en vlees geproduceerd.
Er zijn veel landbouwmachines aanwezig omdat wij bijna al het landwerk zelf doen.
We vinden het erg leuk om kinderen kennis te laten maken met de boerderij. Daarom ontvangen wij basis- en middelbare scholen, zodat ze op een educatieve manier zien, horen, ruiken en voelen waar ons voedsel vandaan komt.
De jongere kinderen kunnen de dieren aaien, en eten geven. Terwijl de oudere kinderen zich meer kunnen richten op bepaalde onderwerpen die ze op school hebben behandeld. Onderwerpen zoals bv het verschil tussen gangbaar en biologisch, anatomie van de koe, hoe werkt een melkmachine? Wij kunnen het programma hierop laten aansluiten.

Programma
Na een leuk ontvangst op onze boerderij, geven we korte informatie over het bedrijf. Daarna beginnen we met de rondleiding, ze krijgen uitleg van boer John. Tijdens de rondleiding kunnen er altijd vragen gesteld worden. Ook mogen ze bv de kalfjes melk geven, mais in de kruiwagen doen en aan de koeien geven. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Zo zien ze ook de melkstal en de melkkamer.
Na afloop staat er een hapje en een drankje klaar, die natuurlijk te maken hebben met de boerderij. En kunnen de laatste vragen nog gesteld worden.

Laat je verrassen met een leuk, gezellig en vooral leerzaam bezoek op ons bedrijf. Een beleving die de kinderen niet snel zullen vergeten.
We zijn open van maandag tot en met vrijdag zowel ’s morgens als ’s middags.
Jullie zijn van harte welkom
John en Rian van Acht
Sloef 4
5492 TN Sint-Oedenrode