Melkveebedrijf Van Heesbeen (Vlijmen)

Even voorstellen

Wij zijn Joost en Marleen van Heesbeen en hebben 3 kinderen van 26, 24 en 21 jaar oud. Samen runnen wij een melkveebedrijf dat is gelegen in Vlijmen, tussen het natura 2000 gebied ’t Vlijmens Ven en de Loonse en Drunense Duinen.

Op ons melkveebedrijf verzorgen wij iedere dag zo’n 115 melkkoeien en 65 kalfjes met veel plezier. De koeien worden bij ons 24 uur per dag gemolken door middel van een vrijwillig melksysteem. Daarnaast gaan onze melkkoeien in de periode mei tot en met september een aantal uur de wei in waar ze vers gras kunnen eten. Ook worden op ons bedrijf het hele jaar door kalfjes geboren. Waarvan de vrouwelijke kalfjes bij ons groot worden gebracht tot koe en melk gaan produceren.

Naast de dagelijkse verzorging van de koeien en kalveren, beschikken wij over 35 hectare grond. In samenwerking met de loonwerker oogsten wij gras en mais, wat voor de koeien en kalveren bestemd is. Verder is ons melkveebedrijf zelfvoorzienend in energie; er liggen zonnepanelen op de daken van de stallen.

Als dagelijkse voedselproducent vinden wij het belangrijk dat consumenten en burgers weten waar en hoe het voedsel geproduceerd wordt. Daarom bent u bij ons van harte welkom om al uw vragen te stellen. Wij vinden het leuk om jullie te laten zien hoe ons dagelijks leven eruitziet. Door het zelf te beleven, te zien, te ruiken en te voelen blijft het een uitstapje om nooit te vergeten.

Wij staan iedere dag klaar om klassen te ontvangen en zien u graag binnenkort op onze boerderij!

Melkveebedrijf van Heesbeen
Vendreef 4
5251 KL Vlijmen
joostenmarleen@van-heesbeen.nl