Pluimvee- en akkerbouwbedrijf Van Lier-Hopmans

De Boerderij

Wij zijn Egon en Nicole van Lier en wonen met onze drie kinderen aan de Goudbloemsedijk 3 te Hoeven. De boerderij bevindt zich in de Sint Maartenspolder, nabij de fietsbrug richting Zevenbergen.

Ons agrarisch familiebedrijf bestaat uit een akkerbouw- en een pluimveetak. Op de akkers worden verschillende producten geteeld, zoals tarwe, tafelaardappelen, plantuien, zaaiuien, suikerbieten en knolselderij. De producten worden ook bij ons bewaard, gedeeltelijk in kisten en mechanische koeling.

Naast akkerbouw zijn er ook vleeskuikens op ons bedrijf. Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. In de drie stallen waar de eendagskuikens opgroeien tot ze zes weken oud zijn, is er daglicht en afleidingsmateriaal aanwezig.

Een bezoek met de klas

Wij vinden het leuk om klassen te ontvangen en om te laten zien hoe een boerderij er nu eigenlijk uit ziet. Wat komt er allemaal bij kijken, voor het eten in de winkel of op je bord ligt?

Na een korte rondleiding op het erf, kunnen we naar het land om zelf dingen te bekijken. We kunnen vertellen over het planten / zaaien, verzorgen en de oogst van de gewassen.

In overleg kunnen we ook aansluiten bij thema’s die in de klas worden behandeld.
Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld natuur, techniek, verkeer of ook reken-opdrachten.

Jullie klas is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij ons op het bedrijf.
Aanmelden kan via de coördinator van de regio Halderberge/klasseboeren.

Egon en Nicole van Lier-Hopmans
Goudbloemsedijk 3
4741 SN Hoeven
06-51053108
06-13454288