’t Uitje (Niftrik)

Boerderij ’t Uitje

Wil je op school meer leren over de varkenshouderij? Dat kan! Je kunt samen met je leerkracht en de klas een bezoek brengen aan onze boerderij.

Wij zijn Koen en Marieke Uijen. Samen met onze drie jongens hebben wij een boerderij in Niftrik. We hebben een gemengd familiebedrijf met ongeveer 650 zeugen (moedervarkens), 40 zoogkoeien en een akkerbouw, op ons erf lopen ook wat kippen rond en hebben we een moestuin. Onze boerderij uit 1865 kent een zeer rijke geschiedenis. Tijdens WOII was dit een onderduikadres, in de hongerwinter kwamen er mensen uit Nijmegen naar de boerderij voor eten.

Verbinding met de samenleving is een rode draad in de historie van de boerderij. Om te laten zien wat wij doen en wat er allemaal gebeurd op onze boerderij nodigen we jullie graag uit voor een bezoek. Via boerderijeducatie willen we graag scholieren de kans geven om van het boerenleven te leren om zo meer verbinding te maken met voedsel.

Wat kunnen jullie hier ontdekken en leren?

Wij ontvangen jullie en vertellen iets over ons bedrijf. Daarna krijgen jullie een rondleiding op het bedrijf. Jullie maken op een leuke en bijzondere manier kennis met het varken en andere dieren op onze boerderij. Biggetjes mogen worden geknuffeld en wie weet worden er wel biggetjes geboren.

We hopen dat jullie een leerzame en leuke tijd op ons bedrijf hebben. Het is leuk als jullie al wat vragen hebben.

Het programma voor jullie bezoek stellen we graag in overleg met jullie school samen.

Graag tot ziens!

Koen en Marieke Uijen

Lagestraat 20
6606 Niftrik (Wijchen)