Melkveebedrijf De Waaistap – Heeswijk-Dinther

Even voorstellen

Hallo!

Wij zijn Nico en Noortje en samen runnen wij het melkveebedrijf De Waaistap, in Heeswijk-Dinther. We hebben zelf 2 dochters, Roos en Daphne. We hebben het mooiste beroep wat er is, het werken met dieren en de natuur. En we willen dit graag delen met iedereen.

We vinden het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen de boerderij te beleven én we vinden het belangrijk dat kinderen ervan bewust zijn hoe ons voedsel geproduceerd wordt. Om een goede verbinding te hebben met de mensen om ons heen. Vandaar dat we ons aangesloten hebben (sinds dit jaar, 2022) bij Klasseboeren.

Programma

We staan open voor groepen van alle leeftijden, van peuters tot voorgezet onderwijs/MBO. In overleg met de docent stellen we een interessant programma samen. We kijken wat op dat moment de wensen zijn en/of het thema waar op school mee gewerkt wordt.

Een programma duurt ongeveer 2 uur waarbinnen veel ruimte is voor educatieve elementen, die we spelenderwijs overbrengen.  Maar waarbinnen ook ruimte is om te beleven én (voor de kinderen die dat willen) contact te maken met de koeien en kalfjes.

Naast zorg voor de koeien, hebben we ook veel zorg voor de bodem en de natuur. We zijn daarom in omschakeling naar ‘natuur-inclusief’ boeren. Zo monitoren we bijvoorbeeld de vlinders rondom onze boerderij, weiden we de koeien op kruidenrijk grasland en hebben we bijenranden. Ook daar vertellen we graag over.

Tot ziens op de Waaistap!

Direct inschrijven voor deze boerderij

Contact met de regio

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een voorbereidende afspraak maken en het boerenbedrijf zien?

Neem dan contact op met onderstaande contactpersoon.

Regio Oss en Den Bosch
Marja van de Vorle
Achterschaijkstraat 16
5351 NB Berghem
0412-403326
oss@klasseboeren.nl