Akkerbouwbedrijf Van Oorschot (Nieuw Vossemeer)

  • Bezoek aan Akkerbouwbedrijf Van Oorschot
  • Aardappelen - Akkerbouwbedrijf Van Oorschot
  • Op de tractor - Akkerbouwbedrijf Van Oorschot

Even voorstellen

Wij zijn Ryan en Helma van Oorschot en wij hebben een akkerbouwbedrijf in Nieuw Vossemeer. Wij doen samen alle voorkomende werkzaamheden op het bedrijf en daarnaast werkt Helma op een basisschool. Steeds vaker merken we dat veel kinderen en volwassenen niet weten waar hun eten vandaan komt. Wij willen jullie daarom graag de mogelijkheid bieden om een kijkje te nemen op ons bedrijf en kennis te maken met verschillende gewassen. Er komt heel wat kijken voor bepaalde producten op je bord liggen en wij vinden het leuk hierover te vertellen maar nog leuker om het te laten zien en beleven.

Hoe groeit een aardappel, wortel of ui nu? Hoelang duurt het voor een zaadje of poter uitgegroeid is? Wat wordt er met onze producten gedaan? Het zijn zomaar enkele vragen waar we dieper op ingaan tijdens de excursie. De invloed van het weer en de seizoenen op het eten wat op je bord ligt, de verschillende werkzaamheden als planten, oogsten en bewaren.
Om onze werkzaamheden te verlichten maken we gebruik van veel machines. Het is natuurlijk erg leuk om deze te bekijken.

Programma

Op ons akkerbouwbedrijf zijn vanaf maart tot en met oktober klassenbezoeken mogelijk. Bij aankomst op ons bedrijf volgt eerst een korte inleiding en daarna gaan we in groepjes verschillende opdrachten doen. Alle kinderen zijn actief bezig. We gaan ook naar het land om daar zelf dingen te bekijken, oogsten en misschien wel proeven. We vertellen jullie over het bewaren van de planten, de tijden van de oogst, de bemesting. Ook is het mogelijk om gelijk een stukje verkeerseducatie te laten zien. Wat is een ‘dode hoek’ en waar moet je op letten als je een landbouwvoertuig tegen komt op de weg? Natuurlijk mogen de kinderen zelf ervaren wat een trekker chauffeur wel en niet kan zien in de cabine.

Wij nodigen jullie van harte uit om een kijkje op ons bedrijf te komen nemen. In overleg kunnen we ook aansluiten bij thema’s die in de klas worden behandeld.

Hopelijk tot ziens op ons bedrijf!
Ryan en Helma van Oorschot
Zeeweg 2
4681 SN Nieuw Vossemeer
06-40507244