Varkenshouderij – ’t Krulstaartje (Dongen)

Even voorstellen

Mijn naam is Cas den Boer eigenaar van ’t Krulstaartje weidevarkens. Het bedrijf is gevestigd in het buitengebied van Dongen. Bij ’t Krulstaartje staan de weidevarkens centraal. De weidevarkens groeien op een natuurlijke manier op in het Noord-Brabantse landschap. De varkens krijgen hier de ruimte om hun natuurlijk gedrag uit te voeren zoals wroeten in de wei.

Wil jij je leerlingen op een leerzame wijze kennis laten maken met de (weide)varkenshouderij? Wij zorgen ervoor dat het voor de leerlingen een onvergeetbare dag wordt.

‘t Krulstaartje heeft ongeveer 30 weidevarkens het hele jaar door buiten rond lopen. Als de biggen vier weken oud zijn, zijn ze sterk genoeg om samen met hun moeder naar de wei te gaan. ’t Krulstaartje verkoopt zijn eigen merk vlees aan luxere slagers in de omgeving.

Wij leggen de leerlingen uit op niveau.

  • Hoe gedraagt een varken zich in de natuur?
  • Wat maakt een varken één van de slimste dieren van de wereld?
  • En waarom neemt het varken een modderbad?

We leggen het allemaal uit tijdens de rondleiding.

Een korte impressie van ons bedrijf

Programma

Bij aankomst worden de gastvrij ontvangen en wordt er een korte uitleg gegeven over de boerderij. Daarna zal de rondleiding over het bedrijf beginnen, we starten met onze allerjongste dieren, als je geluk hebt zijn de biggen pas 4 weken oud. Tijdens de rondleiding mogen de kinderen de varkens eikeltjes of voer geven.

Je bent welkom op onze boerderij!

Groetjes,

Cas den Boer

’t Krulstaartje
Vaartweg 192,
5106 NG, Dongen
+31 6 4141 58 45
info@krulstaartje.nl
www.krulstaartje.nl