Melkvee en akkerbouw bedrijf – Van der Made (Langeweg)

Even voorstellen

Hallo ,
Wij zijn Tom en Monique van der Made en wonen samen met onze 2 dochters in Langeweg. We wonen in de polder, aan een dijkje waar het nog heerlijk stil is en waar je de vogels hoort fluiten. Niet alleen buiten, maar ook binnen in de stal zie tal van nesten van de je de boerenzwaluw.

Wij hebben een melkvee en akkerbouw bedrijf. We willen met onze nieuwe technologie laten zien hoe wij ons bedrijf runnen. Wij hebben 60 koeien die sinds kort worden gemolken door een robot. Hierdoor zijn we flexibeler en kunnen u en kinderen op een rustige en duidelijk manier uitleggen hoe wij naast onze dieren leven. We houden van onze dieren en dat stralen we uit naar buiten.

Programma

Bij ons gaan de koeien in de lente naar buiten, vandaar dat ons educatie programma vooral buiten afspeelt. Allereerst een rondleiding in het bedrijf en daarna opdrachten die aansluiten met het thema in samenwerking met de school. Want dat is wat we willen: samen werken in de natuur.

Dus, handen uit de mauwen, laarzen aan en we gaan de dieren verzorgen. Na afloop drinken en eten we iets lekkers zodat je kan zien wat van koeien ons terug geven.

Rondom de boerderij is ook akkerbouw. Op het land produceren we tarwe, suikerbiet, aardappelen, maïs en gras. Dit is allemaal deels voor de koeien , maar ook voor de mens. Wij willen laten zien hoe wij het doen en nemen je mee naar de boerderij om te ervaren wat het boerenleven allemaal bied.

Bezoek kan tijdens schooltijden.

Groeten en tot ziens in Langeweg