Melkveebedrijf Van Delft (Colijnsplaat)

Even voorstellen

Welkom op het melkveebedrijf van de familie Van Delft in Colijnsplaat, op een steenworp afstand van de Zeelandbrug.

Op ons agrarisch bedrijf gaan de koeien vanaf april tot en met oktober de wei in naar buiten. De koeien worden 2x per dag gemolken. Als ze daar behoefte aan hebben worden ze gemasseerd door een grote koeienborstel.

Als de koeien in de stal binnen staan, wordt hun mest door een mestschuif door de roosters in de mestput geschoven. Ze slapen in met fijn gemalen stro opgevulde ligboxen.

Het jongvee en de koeien die bijna een kalfje verwachten komen 2 weken voor het kalven in een strohok. Het strohoek bevindt zich in een andere loods. De kalfjes blijven 1 dag bij hun moeder in het strohok en gaan daarna in de eenlinghokjes. Daarin verblijven ze 10 dagen en dan gaan ze over naar groepshuisvesting.

Waarom

De boerderij is zintuigen prikkelend voor alle leeftijden. Daarom willen we dit graag delen met jeugdige bezoekers. Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jong volwassenen de kans krijgen om met eigen ogen te zien waar hun voedsel vandaan komt. En niet alleen dat. Wij willen ook bij hen een stuk bewustwording creëren waarom wij de praktijkervaring op een boerderij en leven “buiten een virtuele” wereld heel belangrijk vinden.
Maar behalve dit vinden wij het ook zeer belangrijk dat onze gasten naderhand met een tevreden gevoel naar huis gaan en een hoop hebben geleerd over het leven op de boerderij.

Programma

Kinderen mogen hier de melk komen proeven, de koeien en kalveren aanraken, de geur opsnuiven van de boerderij en vooral ook horen en zien wat er zoal gebeurt op het erf.

Wij hebben voor iedere doelgroep een uitgebreid lesprogramma aangepast aan de leeftijd of het niveau van de bezoekende kinderen/tieners/jong volwassenen. We gaan (“al spelend”) leren.

Wanneer

Basis- middelbare en praktijkscholen kunnen hier terecht op elke weekdag. Na telefonische afspraak met de coördinator nemen wij contact met u op.
Bij ons op de boerderij staan tevens de 3 G’s hoog in het vaandel: Gemoedelijkheid, Gezelligheid en Gastvrijheid.

Graag tot ziens op onze boerderij!

Eric van Delft
Noordlangeweg 21
4486 PR Colijnsplaat

06-10135541
hcmvandelft66@kpnmail.nl