Diepenhoek Holsteins, Texas Longhorns (Someren)

Diepenhoek Holsteins / De Longhorn Ranch/ Diepenhoek Texas Longhorns 

 

Welkom op het melk- fok en vleesveebedrijf van Martien en Marianne Adriaans in Someren. We wonen in de “Diepenhoek” in Brabant op de grens met Limburg. Op ons agrarisch bedrijf kun je de gemoedelijkheid van de boerderij ervaren. We hebben geen hele grote veestallen maar wat oudere gebouwen die aan de moderne tijd zijn aangepast. Zo worden onze koeien automatisch gemolken door een melkrobot en als ze daar behoefte aan hebben worden ze gemasseerd door een grote koeienborstel. De koeien die melk geven staan binnen in de stal en hun mest wordt door een mestrobot  door de roosters geschoven. Ze slapen in met dik zaagsel opgevulde ligboxen. Het jongvee en de koeien die bijna een kalfje verwachten lopen bij ons in de wei. 

Het fokken van stiertjes voor de Ki is een specialisatie van ons bedrijf. We doen dit al ruim 20 jaar en Inmiddels lopen over heel de wereld nakomelingen van stieren die bij ons op het bedrijf geboren zijn.  

Verder fokken we heel aparte koeien met zeer grote hoorns. Dit zijn de Texas Longhorn koeien die bekend zijn van de cowboys films uit Amerika. We zijn het enige bedrijf in Nederland waar je deze koeien kunt zien. Deze runderen lopen het jaar rond in de wei. We fokken met deze dieren en verkopen in heel  Europa kalfjes, embryo’s en sperma van deze unieke runderen. Het vlees verkopen we aan restaurants , via de website  en ook bij ons aan huis.

Als laatste vinden er recreatieve activiteiten plaats op onze boerderij, De Longhorn Ranch. Groepen belangstellende komen voor een rondleiding op de boerderij of een activiteit als Koken op kampvuur  tussen de koeien.  We ontvangen onze gasten in stijl in de Amerikaanse Barn/ Saloon. 

De belangrijkste boodschap die wij aan onze gasten willen uitdragen is:                                           

Boeren zorgen voor ons dagelijks voedsel.                                                                                                     

We willen graag laten zien dat we ons eten op een verantwoorde manier produceren met respect voor mens,  dier en milieu. 

Wij bieden voor iedere groep een programma aan dat is afgestemd op de wensen van de te bezoeken groep. We hebben speciale programma’s voor scholen met kinderen van diverse leeftijdsgroepen. 

Programma: 

Bovenbouw: We beginnen met een bezoek aan onze boerderij in onze ontvangstruimte. Na een korte uitleg gaan de kinderen in groepjes met een begeleider ( leerkracht -ouder) aan de slag op de boerderij, om antwoorden te zoeken op vragen van ons en van zichzelf.  Zelf doen, voelen, ruiken , horen en beleven, een ervaring om nooit te vergeten. En? Hoe meer vragen hoe beter! Aan het einde komen we met de hele groep weer samen om de leerervaringen te bespreken. We sluiten af met een lekker zuivelproduct. 

Middelbare school: Wil jij “ iets met dieren” gaan doen? Is een toekomstige werkplek in de agrarische sector mogelijk iets voor jouw? Op onze boerderij willen we deze leerlingen de mogelijkheid bieden om eens een kijkje te komen nemen hoe het er op een melkveebedrijf aan toe gaat. En heeft U andere wensen voor deze doelgroep? Laat het ons weten en we gaan samen invulling geven aan een programma voor uw leerlingen. 

Middelbaar en hoger agrarisch onderwijs: Fokkerij is een belangrijk onderdeel op ons bedrijf. We werken met de modernste technieken. Wil je alles weten over ET, IVP, Genomic Selection en marketing van genetisch hoogwaardige dieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.  

Ben je geïnteresseerd in het creëren van een “Niche markt”? Met onze Texas Longhorns hebben we diverse nieuwe markten aangeboord. Graag willen we ons verhaal vertellen om jullie te inspireren om jullie eigen plan te ontwikkelen. 

Een boerderijles is te boeken op alle dagen van de week zowel voor als na de middag. Het is niet nodig om laarzen aan te doen. Mogen wij jullie een keer ontvangen in De Diepenhoek? 

Bezoeklocatie: 

Bedrijf: Diepenhoek Holsteins / De Longhorn Ranch/ Diepenhoek Texas Longhorns 

Gastvrouw: Marianne Adriaans
Adres: Beliënberkdijk 42
5712 SE Someren 

Contact:0495-663553
info@texaslonghorn.nl 

Website:www.delonghornranch.nl