Zorgboerderij de Bollendonk (Etten-Leur)

Even voorstellen

Wij zijn Michel en Maaike, een jong stel dat zich sinds 1,5 jaar officieel boer en boerin mag noemen. Beide vinden wij het belangrijk dat kinderen weten waar hun voeding vandaan komt en daarom zijn wij begonnen aan dit avontuur.

Tijdens jullie bezoek aan ons bedrijf krijgen jullie een rondleiding over onze melkveehouderij met ongeveer 90 melkkoeien en 40 jonge dieren. Sinds 4 jaar is de boerderij (die voorheen van onze (schoon-) ouders was) uitgebreid met een nieuwe en moderne stal, hierin melken wij met een melkrobot die tijdens de rondleiding bekeken mag worden. Op de boerderij fokken wij onze eigen kalfjes op tot mooie en gezonde melkkoeien die zorgen voor heerlijke melk. Dit alles gebeurd in een duurzame stal met zonnepanelen op het dak en twee windmolens op eigen terrein. In deze moderne stal staat een getrainde knuffelkoe die gedurende bezoeken geborsteld en geknuffeld mag worden.

Wij zijn echter niet alleen een melkveehouderij maar  ook een zorgboerderij. Samen met de hulpboeren en boerinnen van de zorgboerderij onderhouden wij onder andere een grote moestuin die tijdens de rondleiding, desgewenst, uitgebreid bekeken kan worden. Zo leren de bezoekers niet alleen over melk maar ook over verschillende soorten groenten een fruit.

Wij leren kinderen (en volwassenen) graag over onze sector en hopen jullie dus snel te zien bij ons op de boerderij!

Een bezoek brengen aan onze boerderij?

Educatie bezoeken zijn mogelijk gedurende het gehele jaar op werkdagen. Heb je voorkeur voor bepaalde thema’s of oefeningen? Laat het dan even weten, we denken en werken graag mee zodat ieder bezoek op de boerderij passend is bij de klas die op dat moment aanwezig is.

Meer informatie over ons of de geschiedenis van de boerderij, kijk dan op www.zorgboerderijdebollendonk.nl

Michel en Maaike van Ameijde
Bollendonkseweg 17
4874NT Etten-Leur
Telefoon: 06-15158274
E-mail: zorgboerderijdebollendonk@outlook.com
Facebook: Zorgboerderij de Bollendonk